Robótica en l'Educació Infantil
Per a molts, la idea de que un xiquet o xiqueta jugue amb robótica és impossible, ja que es considera que els xiquets xicotets no poden fer una cosa tan complicada com programar un robot o entendre com funciona. Però la veritat és que hui en dia podem trobar gran varietats de robots simples d'utilitzar i educatius per a ells.
A continuació vos nombraré alguns dels més coneguts i la utilització que es pot fer a l'aula:
- BEE BOT:
Aquest adorable robot amb forma d'abella esta composat per quatre botons de orientació (davant, arrere, dreta i esquerra), el botó Go, el botó Clear (netetjar) i el de Pause (parar). És molt fàcil d'utilitzar a l'aula. Per a jugar necesitarem:
- Un Bee Bot.
- Un tablero amb les medides adequades per al robot i amb una temàtica (números, lletres, figures geomètriques,...)
Amb el tablero indicarem on volem arribar, i els xiquetes/es han de pensar per on ha de pasar Bee Bot fins aplegar al destí nombrat.
Per a fer-se una idea, existeix aquestes pàgines web on podem jugar amb Bee Bot digitalment:
Amb aquest objecte robòtic, aprendran a controlar el llenguatge direccional i la programació simple.
- ZOWI:
Aquest robot és més complicat de programar, especialment per als més xicotets, però actualment, ho poden programar fins i tot xiquets de 7 o 8 anys.
Zowi és un robot sencill, però alhora conté tots els components bàsics que qualqueir altre robot (procesador, "servos", sensors i la capacitat de seguir instruccions d'un programa). Funciona de modo autónomo i ejecuta les accions que se li indica a través d'una aplicació.
A l'aula, el/la docent haurà de programar el joguet i explicar als alumnes com s'utilitza. Al ser un objecte que es pot obrir i observar per dins, els xiquets podran conéixer l'interior i les parts bàsiques d'un robot.
Zowi és capaç de fer coses sencilles com caminar, ballar, esquivar obstacles, emitir sons i gesticular. Dons, és un joguet amb varies limitacions. Però els xiquets podran disfrutar jungant amb ell, imaginant que esta viu i que els enten, o fins i tot imaginar que ells també són robots i imitar-lo.
- DASH AND DOT:
Dash and Dot és consideren un dels millors robots educatius. Aquests colorits i amigables robots són molt llamatiu per als xicotets. A més, els ulls i els divertits i llamatius sorolls fan que els xiquets no tinguen por d'ells.
WonderShop ha creat un total de 5 aplicacions disponibles tant per a IOS com per a Android per a fer un ús educatiu i complet amb el robot.
Go i Path permeten manejar als robots com si foren drons terrestres.
- Go és la més fàcil d'utilitzar, ja que té un mando tàctil de modo de roda permitint un moviment àgil. Amb Go també podem combinar les llums i jugar amb els 12 LEDs que compon l'ull de Dash, o crear combinacions amb els sorolls, grabacions amb els microfonos o moviments del cap.
- Path: aquesta aplicació es centra més en el moviment del robot. Es pot crear rutes de moviments i accions en diferents mapes i escenaris. Amb l'aplicació, els xiquets poden resoldre nivells per desbloquear objectes o habilitats sobre el mapa. Per a fer millor ús del robot, els docents poden demanar als xiquets recrear en la realitat el circuit creat a la app.
- Wonder: aquesta aplicació introdueix elements i conceptes de la programació visual amb reptes ben explicats i dirigits que s'han de superar. Per això és més complicada que les anteriors.
- Blocky: aquesta app és més recomnada per a xiquets més grans, de 8 anys, ja que consisteix en programació visual. Esta composta en dos modos: un amb puzzles (8 en total) i altre amb programació lliure.
A més, aquests robots es poden combinar amb Lego amb el pack especial, que conté varios accesoris. Un d'ells és sis conectors de ladrillos de Lego amb els que podem integrar la programació i el moviment al univers Lego.
L'altre accesori és un xilòfon que junt amb l'aplicació Xylo podem crear melodies i fer que Dash les toque.
Comentarios
Publicar un comentario